Далвина Гоѕин Мускаттролингер Розе

0,75L Стаклена амбалажа

Бакарно обоено вино со јасно дефинирана, слатка и лесно препознатлива миризба на мускат. Невообичаено за повеќето вински сорти, мускатот всушност има вкус и арома на грозје. Речиси секогаш има нагласена слаткаста цветна арома и е лесно пенливо. Мускатното грозје како едно од најстарите домашни сорти има висока концентрација на антиоксиданти и флавоноиди во количини споредливи со многу од црвените сорти грозје. Тоа значи дека корисните ефекти од консумирањето црвено вино се исто така присутни во мускатните вина. Ова прекрасно вино одлично се комбинира со традиционални македонски десерти.


Цена: 
280ден
© 2017 kupigorska.mk