Далвина Гоѕин Мускаттролингер Црвен

0,75L Стаклена амбалажа

Рубин-црвено, деликатно долготрајно и елегантно, полусуво вино кое ги плени сите ваши сетила во моментот штом го допрете и вкусите. Прекрасно во својата младост и грациозно во своето стареење, со својата софистицирана хармонија и нежна сласт, со ароми на суво грозје проткаени со ноти од чајно дрво, мед и роза, неизбежно остава незаборавен печат. Ако го пиете ова вино од непровидна чаша добивате впечаток дека е бело, пребогато со типични мускатни ароми кои ја преплавуваат палатата. Одлично се комбинира со традиционални македонски десерти.


Цена: 
280ден
© 2017 kupigorska.mk