Далвина Астраион Совињон Бланк

0,75L Стаклена амбалажа

Според верувањата, по потекло од Балканскиот регион, поточно југоисточна Европа, нашиот Совињон Бланк е всушност „дома“.
Ова вино, типично бледо зелено до сламенесто по боја, лесно е препознатливо по својот свеж тревнест мирис како лимонска трева, зачински вкус и ароматични тонови на зелена пиперка, маслинка, шпаргла или овошни ноти на лубеница, мандарина, ананас и јаболка. Питко, свежо, суво, меко и напредно, како верен пријател го поткрепува вкусот на доброто јадење.


Цена: 
325ден
© 2017 kupigorska.mk