Далвина Астраион Жупљанка

0,75L Стаклена амбалажа

Произведено од регионалната винска сорта Жупљанка, има сламено златно-жолта боја, свежи киселини, ароми на банана, цитрусно овошје и нагласени минерали. Вкусовите кои долго траат потсетуваат на зелена јаболка и лимета кои се повишуваат со освежувачката хармонија на полно тело. Ова избалансирано вино претставува деликатесна придружба на јадењата од свежи морски плодови или оние подготвени од разновидниот зеленчук од нашето поднебје.


Цена: 
280ден
© 2017 kupigorska.mk