Далвина Астраион Ркацители

0,75L Стаклена амбалажа

Една од најстарите бели вински сорти (семиња од Ркацители биле најдени во глинени садови стари повеќе од 3000 години пред Христа ) и втора во светот по застапеност, оваа винска култура традиционално и успешно се одгледува во нашето виногорје. Топлиот Струмички крај им дава на вината забележителна но нежна и освежувачка киселост, ги прави елегантни, избалансирани со зачински и цветни ноти, проследени со пријатна арома на карамела и јаткасти плодови. Препорачлив пијалок за врелите сончеви денови во нашето поднебје.


Цена: 
280ден
© 2017 kupigorska.mk