Далвина Шардоне Барик

0,75L Стаклена амбалажа

Апсолутно првокласно вино, со нагласена овошна чистота како праска, киви и капини од лимон и пријатна минералност. Одлежано во дабово буре со идеална големина и пропорција меѓу површината и волуменот, овозможува ова вино да трае повеќе од десет години и совршено да продолжи да се развива во шише, притоа не губејќи од својата свежина и квалитет. Шардоне барик со текот на времето развива нагласена форма на коњак, добива реално полно тело и сите ноти на овошни вкусови стануваат избалансирани. Напредно и привлечно, одлично се вклопува во вински вкус.


Цена: 
765ден
© 2017 kupigorska.mk