Совињон Блан & Пино Гриџо Естејт селекшн 0.75L

Puklavec Estate Selection Sauvignon Blanc&Pinot Grigio 0,75L glass bottle

Современ и свеж бленд, овошно воден со цитрусни ароми, свеж лист од домат и бозел. Совињон блан ја дава карактеристичната свежина, а Пино Гриџо комплексноста и полноста на вкусот. Ова вино добро се спарува со лесни меса од живина, свежи салати и аспарагус, а исто така е одлично како аперитивно вино.

 


Price: 
338ден
© 2020 kupigorska.mk