7Н Совињон Блан 0.75L

Пуклавец 7H Совињон Блан 0,75L стаклена амбалажа

Совињон Блан е типична сорта за Штајерска Словенија и е вино кое се карактеризира со прекрасна цветна и овошни ароми на огрозд, цитрусни тонови, косена трава и зачини. На вкус е полно, со одлична структура и одлично се спарува со риба и морски плодови, како и месо од живина.


Цена: 
546ден
© 2022 kupigorska.mk