Новости

Горска во поддршка на новата одлука на Владата

Image of Горска во поддршка на новата одлука на Владата

Премиерот Димитар Ковачевски придружуван од министерот за економија, Крешник Бектеши и в.д. директорот на Државен пазарен инспекторат, Горан Трајковски оствари посета на компанијата Горска Дооел.

Во рамките на средбата посебен акцент беше ставен на мерката „гарантирана цена“ кон која се приклучи Горска.

Како општествено одговорна компанија, решивме да ја прифатиме иницијативата на Владата на Република Северна Македонија и да ги прилагодиме цените на дел од нашите производи кон Одлуката за определување на највисоки цени за одделни производи во трговијата на големо и мало.

Еден од главните приоритети на Горска е грижата за нашите потрошувачи, па следствено на тоа секогаш ја создаваме стратегијата на компанијата во таа насока. Ја поздравуваме и ја поддржуваме оваа Одлука на Владата, а нашата компанија и во иднина ќе продолжи да ги креира ценовните политики согласно оваа иницијатива- - изјавија од компанијата.

 

May be an image of 5 people    May be an image of 5 people

May be an image of 11 people and text    May be an image of 4 people, newsroom and text

Останати вести

Newsletter

Претплати се на нашиот Newsletter!

Внеси ја твојата е-маил адреса и добивај ги најновите информации.

© 2023 Vendor x Купи Горска   

Vendor Logo