Староградско Темно Пиво

0,33L Стаклена амбалажа

Староградско Темно е единствено непастеризирано, ладно-филтрирано темно пиво од Македонија. Вистинските љубители на пиво веднаш ќе ги препознаат автентичниот и богат вкус, аромата и премиум квалитетот на Староградско Темно. Карактеристично за ова пиво е цврстата кремаста пена, којашто трае до последната голтка пиво.
Специфичната темна боја и интензивниот вкус со арома на кафе и чоколадо кои го карактеризираат Староградско Темно, се резултат на фактот што е произведено со посебен вид на двојно печен јачменов слад. Неговата уникатност е резултат на висококвалитетните состојки, како и на специфичниот процес за производство на непастеризирано пиво. Староградско Темно е произведено по германски рецепт и исклучиво со природни состојки.
Староградско Темно содржи 6,5% алкохол.


Цена: 
45ден
© 2022 kupigorska.mk