Јерузалем Ормож Каберне Совињон 0,75L

Пуклавец Јерузалем Ормож Каберне Совињон 0,75L стаклена амбалажа

Црвено вино произведено на сончевите ридови на село Дисан, покрај Неготино. Грозјето од К.Совињон за златната линија е селективно рачно берено и виното се одликува со интензивна рубин боја, овошен нос и единствен вкус. Ароматниот профил е овошно воден и преовладува ситнозрнесто овошје обогатено со пикантни тонови на пиперка и бабура, тутун и црн бибер. На вкус е хармонично, полно со типична танинска структура. Послевкусот е долг и елегантно заокружен и е одличен избор во комбинација со тврди зреени кашкавал и сирења, а исто така и со дивеч и јагнешко месо.

 


Цена: 
481ден
© 2022 kupigorska.mk